ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ RUMELİ USULÜ POĞAÇA

RUMELİ USULÜ POĞAÇA

Rumeli usulü poğaça
8 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Rumeli usulü poğaça tarifi için malzemeler
  • 5.5-6 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 şişe soda
  • 1 yumurtanın akı
  • 1 çay bardağı
  • yoğurt

İç ha cı için

  • 1.5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 su bardağı közlenmiş patlıcan

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
Rumeli usulü poğaça hazırlanışı

  • Unu geniş bir yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp maya, tuz ve şekeri ilave edin ve harmanlayın. Zeytinyağı, soda, yumurta akı ve unu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru streç filmle sarıp 20 dakika bekletin.
  • İç harcı için rendelenmiş beyaz peyniri ve suyunu süzüp ince kıydığınız közlenmiş patlıcanı geniş bir kasede karıştırın. Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane yardımıyla açın ve 6 eşit üçgen parçaya bölün. Bıçakla uç kısımlarına doğru üç çizik atın. Hamurların kenar kısımlarına hazırladığınız iç harcından birer yemek kaşığı kadar koyarak sarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Mayalanması için 15 dakika daha dinlendirin. Kabaran poğaçaların üzerine bir kasede çırptığınız yumurta sarısı ve sütten sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak ya da ılık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!