ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ REÇELLİ KRUASAN

Reçelli kruasan

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat 40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Reçelli kruasan tarifi için malzemeler

  • 1.5 çorba kaşığı kuru maya1 su bardağı ılık su veya süt2 çorba kaşığı tozşeker4.5 su bardağı un50 gr margarin2 çay kaşığı tuz1 yumurta1 yumurta sarısıİç malzeme: 1 çorba kasesi çilek reçeliHamur aralarını yağlamak için: 250 gr (1 paket) margarin

Reçelli kruasan Nasıl Yapılır

Mayayı ılık su veya süte 1 kaşık şekerle birlikte ekleyip karıştırın. 10 dakika bekletin. Unu bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın. Margarini küçük parçalar halinde kesin. Bir kaşık tozşeker, tuz, yumurta, margarin ve mayalı karışımı ekleyip 15 dakika yoğurun. Hamuru top şekline getirip üzerini nemle bezle örtün. Ilık bir yerde 25 dakika bekletin.

Hamuru düz zemine alıp merdane ile 1.5 cm kalınlığında ve dikdörtgen şeklinde açın. 1 paket margarini 2?ye bölüp küçük küçük dodğrayın. Hamuru 3 eşit dikdörtgen parça halinde düşünüp ilk ve son parçaların üzerine margarini serpiştirin. Ortadaki parçayı boş bırakın. Hamuru, yağlı iki kenarından ortaya kitap şeklinde katlayın. Buzdolabında 10 dakika bekletin. Aynı işlemi 2 kez tekrarlayın ve 20 dakika daha buzdolabında bekletin.

Hamuru düz zemine alıp merdane ile 3 mm kalınlığında yuvarlak açın. Hamuru üçgen parçalar halinde kesin. Geniş ucuna bir-iki kaşık reçel koyup geniş sigara böreği şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.