ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ OTLU POĞAÇA

Otlu poğaça

Otlu poğaça

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Otlu poğaça tarifi için malzemeler

  • 125 g tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurtanın akı
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 6-7 dal maydanoz
  • 6-7 dal dereotu
  • 5-6 dal nane
  • 3 su bardağı un

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı

Otlu poğaça Nasıl Yapılır

  • Tereyağı, tuz, yumurta akı, kabartma tozu ve yoğurdu geniş bir karıştırma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde azar azar unu ilave ederek yoğurun. İnce kıydığınız yeşillikleri ekleyerek yoğurmaya devam edin.
  • Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayarak şekil verin. Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  • Poğaçaları önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirip fırından alın. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.