ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ JAMBONLU VE PARMESAN PEYNİRLİ POĞAÇA

Jambonlu ve parmesan peynirli poğaça

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Jambonlu ve parmesan peynirli poğaça tarifi için malzemeler

  • 4 ince dilim jambon
  • Yarım su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 1 çay kaşığı soğan tozu
  • 1 tutam acı toz biber
  • 1~1/4 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 1~1/4 su bardağı toz parmesan peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı toz şeker

Jambonlu ve parmesan peynirli poğaça Nasıl Yapılır

Jambonu tavada kıtırlaşana kadar kızartın. Soğuduktan sonra küçük parçalar şeklinde kesin. Süt, tereyağı ve jambonları bir sos tenceresine alın. Tuz, soğan tozu, şeker, küçük kesilmiş kırmızıbiber ve acı toz biberi ekleyip karıştırın. Unu eleyerek bir tahta kaşıkla sürekli aynı yöne olacak şekilde hamur kıvamını alıncaya kadar hızlıca karıştırarak pişirin. Hamur fokurdamaya başlayınca ocağı kapatıp kenara alın. Hamur soğuduktan sonra yumurta ve parmesan peynirini ekleyin. Soğuyan hamurdan yuvarlaklar yapıp önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.