ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ CEPLİ POĞAÇA

Cepli Poğaça

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cepli Poğaça Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 1 yumurtanın akı
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3.5~4 su bardağı un

Arası için

  • Domates
  • Salatalık
  • Dil peyniri

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Çörekotu

Cepli Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için yumurta akı, zeytinyağı, süt ve mayayı geniş bir yoğurma kabında karıştırın.
  • Toz şeker ve unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur olacak şekilde yoğurun.
  • Hamur toparlanmaya başladığında üzerini nemli bir bezle örtüp 45 dakika dinlendirin.
  • Mayalanan hamuru unlanmış tezgah üzerine alıp elinizle yuvarlak açın. Arasına domates, salatalık ve dil peyniri yerleştirip önce uzunlamasına sonra enine ikiye katlayın.
  • Cepli poğaçalarınızı yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzeri için yumurta sarısı ve sütü bir kasede karıştırıp poğaçaların üzerine sürün.
  • Çörek otu serpip önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!