Cepli Poğaça

Cepli Poğaça
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Cepli Poğaça için

Malzemeler

Hamuru için

  • 1 yumurtanın akı
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3.5~4 su bardağı un

Arası için

  • Domates
  • Salatalık
  • Dil peyniri

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Çörekotu
Cepli Poğaça

Nasıl Yapılır

  1. Hamuru için yumurta akı, zeytinyağı, süt ve mayayı geniş bir yoğurma kabında karıştırın.
  2. Toz şeker ve unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur olacak şekilde yoğurun.
  3. Hamur toparlanmaya başladığında üzerini nemli bir bezle örtüp 45 dakika dinlendirin.
  4. Mayalanan hamuru unlanmış tezgah üzerine alıp elinizle yuvarlak açın. Arasına domates, salatalık ve dil peyniri yerleştirip önce uzunlamasına sonra enine ikiye katlayın.
  5. Cepli poğaçalarınızı yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzeri için yumurta sarısı ve sütü bir kasede karıştırıp poğaçaların üzerine sürün.
  6. Çörek otu serpip önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo