ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ ÇELENK POĞAÇA

ÇELENK POĞAÇA

Çelenk poğaça
10 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çelenk poğaça tarifi için malzemeler

Hamur için

  • 1 paket kuru maya
  • 500 g buğday unu
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1.5 çay bardağı ılık süt (150 ml)
  • 150 g margarin (Oda ısısında yumuşamış)
  • 1-5 çay bardağı ılık su (150 ml)

İçi için

  • 3 yemek kaşığı zeytin ezmesi

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Morbi placerat imperdiet risus quis blandit. Ut lobortis elit luctus, feugiat erat vitae, interdum diam. Nam sit amet arcu vitae justo lacinia ultricies nec eget tellus. Curabitur id sapien massa. In hac habitasse platea dictumst. Integer tristique leo consectetur libero pretium pretium. Nunc sed mauris magna. Praesent varius purus id turpis iaculis iaculis. Nulla convallis magna nunc, id rhoncus massa ornare in. Donec et feugiat sem, ac rhoncus mauris. Quisque eget tempor massa.
Çelenk poğaça Nasıl Yapılır

  • Bir karıştırma kabına unu eleyin. Mayayı ilave edip harmanlayın. Daha sonra ılık sütü, sıvı yağı ve ılık suyu ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yaklaşık 10 dakika boyunca yoğurun. Hamurun üzerini örtün ve ılık bir ortamda, hamurun hacmi yaklaşık 1.5-2 katına çıkana kadar, 45 dakika bekletin.
  • Hamuru yeterince dinlendirdikten sonra 10 eşit parçaya ayırın. Ayırdığınız parçalardan bir tanesini tezgaha alın. Merdane ile dikdörtgen şeklinde açın, üzerine zeytin ezmesi sürün. Uzun kenarından başlayıp sonuna kadar rulo şeklinde sarın. Rulo yaptığınız hamuru mutfak makası yardımı ile aralıklı olarak kesin ve her kestiğiniz hamuru bir önceki kestiğiniz hamurun zıt yönünde parmak uçlarınızla bastırarak hafifçe uzatın. Bu işlemi rulonun sonuna kadar yapın. Rulo hamurun her iki ucundan tutup birleştirerek çelenk şeklinde tamamlayın. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın.
  • Çelenk hamurların üzerlerine yumurta sarısı sürün, yağlı kağıt üzerine veya yağlanmış tepsiye yerleştirin. Bu şekilde oda ısısında 20 dakika daha ikinci kez mayalandırın. Hamurları önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 25-30 dakika pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!