Bomboloni

Bomboloni
25 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 10 Kişi Kaydetti
Bomboloni için

Malzemeler

Hamuru için:

  • 2-2.5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı tereyağı

İç dolgusu için:

  • 1 büyük pastacı kreması

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Bomboloni

Nasıl Yapılır

  1. Toz şeker, ılık süt ve kuru mayayı bir kaba alın, güzelce karıştırın.
  2. Üzerine yumurtaları ekleyerek çırpın.
  3. Oda sıcaklığında bekletilen tereyağını da ekleyin ve karıştırın.
  4. Ardından unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
  5. Hamurun üzerine streç film sarın ve 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
  6. Mayalanan hamuru tezgaha alın ve unlayın. Hamuru kalın bir şekilde açın.
  7. Çay bardağının ağız kısmıyla hamura bastırarak yuvarlaklar oluşturun.
  8. Yağı tavaya ekleyin ve kızdırın. Kızan yağa hamurları atarak önlü arkalı kızartın.
  9. Pastacı kremasını buzdolabı poşetine alın ve ucunda ufak bir delik açın.
  10. Hamurun ortasına da küçük delik açın. Hamurun iç kısmına dolguyu sıkın. Afiyet olsun.
  11. Tarifte pastacı kreması yerine çikolatalı sos, meyveli sos ve marmelat kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo