ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ BOMBOLONİ

Bomboloni

Bomboloni

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bomboloni Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için:

  • 2-2.5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı tereyağı

İç dolgusu için:

  • 1 büyük pastacı kreması

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Bomboloni Nasıl Yapılır?

  • Toz şeker, ılık süt ve kuru mayayı bir kaba alın, güzelce karıştırın.
  • Üzerine yumurtaları ekleyerek çırpın.
  • Oda sıcaklığında bekletilen tereyağını da ekleyin ve karıştırın.
  • Ardından unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerine streç film sarın ve 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Mayalanan hamuru tezgaha alın ve unlayın. Hamuru kalın bir şekilde açın.
  • Çay bardağının ağız kısmıyla hamura bastırarak yuvarlaklar oluşturun.
  • Yağı tavaya ekleyin ve kızdırın. Kızan yağa hamurları atarak önlü arkalı kızartın.
  • Pastacı kremasını buzdolabı poşetine alın ve ucunda ufak bir delik açın.
  • Hamurun ortasına da küçük delik açın. Hamurun iç kısmına dolguyu sıkın. Afiyet olsun.
  • Tarifte pastacı kreması yerine çikolatalı sos, meyveli sos ve marmelat kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!