Tavuklu Ve Mantarlı Pizza

Ülkemizde en çok Antalya'da yetiştirilen mantar, birçok yemeğin içerisinde kendisine yer bulur. Protein, demir ve çinko değeri yüksek olan bu besin, sindirimi düzenlemesiyle de bilinir. Hazırsanız, İtalyan usulü nefis tavuklu ve mantarlı pizza tarifine geçebiliriz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Tavuklu Ve Mantarlı Pizza Tarifi İçin malzemeler
200 gr pizza hamuru
Üzeri için:
- 4 domates
- 1 çay kaşığı acı sos
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 soğan
- 4 sarımsak
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tavuk göğüs eti
- 7 mantar
- 20 yeşil kokteyl zeytin
- 50 gr dil peyniri
- 1 çay bardağı konserve tane mısır
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuklu Ve Mantarlı Pizza Nasıl Yapılır?
- Ev yapımı pizza hamuru tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
- Klasik pizza hamurunu hazırlayın. Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Domatesleri soyup rendeleyin. Soğan ve sarımsağı zeytinyağında pembeleştirin.
- Domates, domates salçası ve acı sosu ilave edip 5 dakika pişirin. Tavuk etini haşlayıp küp küp kesin. Mantarları temizleyip dilimleyin.
- Kokteyl zeytinleri dilimleyin. Dil peynirini küçük küçük kesip kaşarpeynirle harmanlayın.
- Hamurları fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine domates sosunu sürüp peynirin yarısını serpin.
- Tavuk, mantar, zeytin ve mısırı paylaştırın. Peyniri serpiştirin. 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR