Pizzette

Pizzette
18 Eylül 2020

Nefis atıştırmalık pizzette nasıl yapılır? Pizzette, minik hamurların farklı malzemelerle doldurulmasıyla hazırlanır. Genellikle kalabalık sofralarda ikram edilir. Hazırsanız, pizzette tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pizzette için

Malzemeler

hamuru için

  • 250 gr un
  • 120 ml ılık su
  • Yarım paket instant maya
  • 20 gr tereyağı (yumuşatılmış)
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

  • 150 gr kiraz domates (sarı~kırmızı)
  • 100 gr mini mozzarella peyniri
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Yarım su bardağı ince doğranmış fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber
Pizzette

Nasıl Yapılır

  1. Hamur için, un, tuz, şeker ve mayayı bir kapta harmanlayın. Tereyağı ile zeytinyağı ekleyin. Azar azar ılık suyu ilave ederek yoğurun.
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Domatesleri ortadan ikiye kesip bir kaseye alın.
  3. Sarımsağı rendeleyerek ekleyin. Tuz, karabiber, zeytinyağı, dolmalık fıstıkları ekleyerek karıştırın. Fırını 200 dereceye ayarlayın.
  4. Hamuru unlanmış zeminde merdane ile 3 mm kalınlığında açın. 6 cm çapında yuvarlak kurabiye kalıbı ile parçalar kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  5. Hamurların ortasına parmaklarınızla bastırarak hafif çukurlaştırın. Domates karışımını hamurların üzerine paylaştırın ve fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  6. Fırından çıkardıktan sonra ince doğranmış fesleğeni serpiştirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo