ANASAYFA TARİFLER PİZZA TARİFLERİ PİZZETTE

Pizzette

Nefis atıştırmalık pizzette nasıl yapılır? Pizzette, minik hamurların farklı malzemelerle doldurulmasıyla hazırlanır. Genellikle kalabalık sofralarda ikram edilir. Hazırsanız, pizzette tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pizzette Tarifi İçin malzemeler

hamuru için

  • 250 gr un
  • 120 ml ılık su
  • Yarım paket instant maya
  • 20 gr tereyağı (yumuşatılmış)
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

  • 150 gr kiraz domates (sarı~kırmızı)
  • 100 gr mini mozzarella peyniri
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Yarım su bardağı ince doğranmış fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber

Pizzette Nasıl Yapılır?

  • Hamur için, un, tuz, şeker ve mayayı bir kapta harmanlayın. Tereyağı ile zeytinyağı ekleyin. Azar azar ılık suyu ilave ederek yoğurun.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Domatesleri ortadan ikiye kesip bir kaseye alın.
  • Sarımsağı rendeleyerek ekleyin. Tuz, karabiber, zeytinyağı, dolmalık fıstıkları ekleyerek karıştırın. Fırını 200 dereceye ayarlayın.
  • Hamuru unlanmış zeminde merdane ile 3 mm kalınlığında açın. 6 cm çapında yuvarlak kurabiye kalıbı ile parçalar kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Hamurların ortasına parmaklarınızla bastırarak hafif çukurlaştırın. Domates karışımını hamurların üzerine paylaştırın ve fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra ince doğranmış fesleğeni serpiştirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!