Pizzette

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Pizzette tarifi için malzemeler
hamuru için
- 250 gr un
- 120 ml ılık su
- Yarım paket instant maya
- 20 gr tereyağı (yumuşatılmış)
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için
- 150 gr kiraz domates (sarı~kırmızı)
- 100 gr mini mozzarella peyniri
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- Yarım su bardağı ince doğranmış fesleğen
- Tuz
- Karabiber
Pizzette Nasıl Yapılır
Hamur için, un, tuz, şeker ve mayayı bir kapta harmanlayın. Tereyağı ile zeytinyağı ekleyin. Azar azar ılık suyu ilave ederek yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Domatesleri ortadan ikiye kesip bir kaseye alın. Sarımsağı rendeleyerek ekleyin. Tuz, karabiber, zeytinyağı, dolmalık fıstıkları ekleyerek karıştırın. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Hamuru unlanmış zeminde merdane ile 3 mm kalınlığında açın. 6 cm çapında yuvarlak kurabiye kalıbı ile parçalar kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Hamurların ortasına parmaklarınızla bastırarak hafif çukurlaştırın. Domates karışımını hamurların üzerine paylaştırın ve fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ince doğranmış fesleğeni serpiştirip servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!