Pizza Al Taglio

Pizza Al Taglio
17 Mayıs 2024

Pizza al Taglio, kare dilimler halinde satılan kalın ve çıtır hamurlu bir pizzadır. Al Taglio adı, pizzanın satılma şeklini ifade eden "kesilerek" anlamına gelir. Pizza büyük, dikdörtgen pizza tavalarında pişirilir ve müşterinin isteğine göre kesilerek satılır. Bir sokak lezzeti olan pizza al taglio, Roma mutfağından İtalya'ya yayılmıştır. 

Daha fazlası için İtalyan yemeklerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 3 saat
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pizza Al Taglio için

Malzemeler

  • 500 gr pizza unu
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 3/4 çay kaşığı instant maya
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 

Pizza sosu için:

  • 3 adet domates
  • 1/4 çay kaşığı kurutulmuş kekik
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • Zeytinyağı

Üzeri için:

  • Dilimlenmiş mantar
  • Mozerella peyniri
  • Dilim Siyah zeytin
  • Sosis
  • Közlenmiş kırmızı biber
  • Taze fesleğen
Pizza Al Taglio

Nasıl Yapılır

  1. Derin ve büyük bir kapta mayayı ılık suyla eriyene kadar karıştırın.
  2. Unun ⅓'ünü ekleyin ve elinizle karıştırın.
  3. Unun geri kalan kısmını da ekleyin ve karıştırın, tuzu ve sızma zeytinyağını ekleyin.
  4. Pürüzsüz, sıkı bir top haline gelinceye kadar 10 - 12 dakika elle yoğurun, ardından derin bir kaseye aktarın ve üzerini streçleyin. 
  5. Fırının içinde ışığı açık halde 1 saat kadar dinlendirin.
  6. Hamuru temiz bir çalışma yüzeyine aktarın ve 3 kez kendi üzerine ikiye katlayın. Yağlanmış kaseye alın ve streç filmle sıkıca kapatın ve 1 saat kadar bekletin.
  7. 18x16 inçlik bir fırın tepsisine bir fırça yardımıyla 1 yemek kaşığı zeytinyağı sürün . Hamuru dikkatli bir şekilde fırın tepsisine aktarın, ardından parmak uçlarınızı kullanarak hamuru fırın tepsisine sığacak şekilde bastırın.
  8. Hamuru tepsi mayası için yaklaşık 1 saat dinlenmeye bırakın.
  9. Pizza sosu için öncelikle domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
  10. Domates, kurutulmuş kekik, tuz ve bir miktar sızma zeytinyağıyla birlikte rondo'dan geçirin.
  11. Fırını 260 dereceye ayarlayın.
  12. Domates sosunu bir fırça yardımıyla pizzanın üst kısmına ve kenarlara kadar eşit şekilde yayın, Pizzayı 10 dakika pişirin.
  13. Pizzayı çıkarın ve üzerine mozzarella peyniri ve diğer malzemeleri ekleyin.
  14. Peynir eriyene ve hafif renkli olana kadar pizzayı 10 dakika daha pişirin.
  15. Pizzayı dikdörtgenler halinde kesmeden önce 10-20 dakika soğumaya bırakın, Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Fırından çıkan pizzaların üzerine taze fesleğen mükemmel bir tazelik katar.
  • Pizzanın üzerine dilediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Pizza al Taglio en iyi şekilde pişirmek istiyorsanız, pizzayı iki adımda pişirmelisiniz: Önce pizzaya sadece sos ekleyin ve fırında 260 derece sıcaklıkta 10 dakika pişirin, ardından çıkarın ve Pizzaya kalan malzemeleri ekleyin ve 260 derece 10 dakika daha pişirin.
  • Pişirme işleminin ortasında malzemeleri eklerseniz aşırı pişmez veya yanmaz o yüzden malzemeleri en başta eklemeyin.
  • Pizza hamuruna ne kadar katlama işlemi yapıp dinlendirirseniz o kadar güzel bir hamur elde etmenize yardımcı olur.
  • Hamurun hızlı fermente olmasını istiyorsanız kapalı bir fırına koyup fırının ışığı açık bir şekilde dinlendirebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo