ANASAYFA TARİFLER PİZZA TARİFLERİ KURUTULMUŞ DOMATESLİ VE PESTO SOSLU PİZZA

Kurutulmuş Domatesli Ve Pesto Soslu Pizza

Pesto sos, İtalyan mutfağından dünyaya yayılan bir sos çeşididir. Genellikle pizza ve et tariflerinde kullanılır. Hazırsanız, kurutulmuş domatesli ve pesto soslu pizza tarifine başlayarak yeni tatlar keşfedebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kurutulmuş Domatesli Ve Pesto Soslu Pizza Tarifi İçin malzemeler

Pizza tabanı için

  • 3 su bardağı un
  • Bir tutam tuz
  • 15 gr kuru maya
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ılık su

İç harcı için

  • 2 soğan
  • 50 gr kurutulmuş domates
  • 1 su bardağı taze fesleğen
  • 25 gr antepfıstığı
  • 40 gr eski kaşarpeyniri
  • 7 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 soğan
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Kurutulmuş Domatesli Ve Pesto Soslu Pizza Nasıl Yapılır?

  • Un, tuz, kuru maya ve zeytinyağını bir kaseye alın. Ilık suyu ekleyin. Hamur kıvamına gelene kadar mikserle karıştırın. 5 dakika yoğurun.
  • Temiz bir kaseye koyup, üzerini nemli bir bezle örtün. Oda sıcaklığında iki katı büyüklüğünde kabarana kadar bekletin.
  • Pesto sosunu yapmak için, fesleğen, antep fıstığı, ince dilimlenmiş kaşar peynirini ve 5 yemek kaşığı zeytinyağını, yumuşak bir macun kıvamına gelene kadar mikserde karıştırın.
  • Kalan zeytinyağını piyaz doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kurutulmuş domatesleri bir tavaya yerleştirin.
  • Üzerine su ve zeytinyağı ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Pizza hamurunu yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin.
  • Pesto karışımını hamurun kenarlarından 1 cm bırakarak yayın. Soğanları yayın. Üzerine kurutulmuş domatesleri yerleştirin.
  • 220 dereceye ayarlı fırında kabarana kadar 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Rokalı pesto sos tarifine buradan göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!