ANASAYFA TARİFLER PİZZA TARİFLERİ ÇEMENSİZ PASTIRMALI VE ROKALI PİZZA

Çemensiz Pastırmalı Ve Rokalı Pizza

Göz sağlığına iyi gelen roka, salata ve yemeklerin içerisinde tat vermek için kullanılır. Kilo vermeye yardımcı bir besindir. Çemensiz pastırmalı ve rokalo pizza ile hem sağlıklı, hem de lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz.  Şu yazımızda evde pizza yapmak hakkında her şeyi yazdık, başlamadan bir göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çemensiz Pastırmalı Ve Rokalı Pizza Tarifi İçin malzemeler

  • 150 gr hazır pizza un harcı
  • 120 ml su
  • 225 gr konserve mantar
  • 25 gr tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı hazır pesto sosu
  • 4 domates
  • 8 dilim çemensiz pastırma
  • 75 gr lor peyniri
  • 1 demet roka
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Çemensiz Pastırmalı Ve Rokalı Pizza Nasıl Yapılır?

  • Pizza un harcı ve 120 ml ılık suyu bir kaba alıp karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Mantarların suyunu süzüp dilimleyin.
  • Tereyağını tavada eritip mantar ve incecik dilimlenmiş sarımsakları ekleyip soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Domatesleri yuvarlak dilimleyin.
  • Pizza hamurunu dört eşit parçaya ayırın. 20 cm çapında açıp üzerine pesto sosu yayın. Mantarlı harcı sosun üzerine paylaştırın.
  • Pastırma ve domates dilimlerini mantarların üzerine dizip lor peynirini ufalayarak hamurların üzerine serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-18 dakika pişirin. Üzerine roka yapraklarını yerleştirip servis yapın. afiyet olsun.

Dilerseniz, tavuklu ve mantarlı pizza tarifi ile mutfağınızda harikalar yaratabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!