KARADENİZ PİDESİ

4 Kişilik
Hazırlama 35 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karadeniz pidesi tarifi için malzemeler

Hamur için

  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay kaşığı tuz

İç malzeme için

  • 500 gr kuzu kuşbaşı et
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Birkaç taze soğan sapı
  • Tuz
  • karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 45 gr eritilmiş tereyağı
  • Birkaç maydanoz yaprağı
Karadeniz pidesi hazırlanışı

Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim...   

Un, yumurta, sıvıyağ, kabartma tozu, su ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın. Bezelerin üzerlerini bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.

Soğanı temizleyip kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Kuşbaşı eti ilave edip 10- 15 dakika karıştırarak soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp karıştırın ve ocaktan alın. Taze soğan saplarını kıyıp ete ilave edin.

Hamur bezelerini un serpilmiş tezgahın üzerine alıp 1 santim kalınlığında oval şekilde açın. İç malzemeyi hamurların ortasına paylaştırın. Hamurun kenarlarını ortaya doğru hafifçe kıvırın. Uçlarını yuvarlayıp kayık şekli verin.
4Yumurta sarısını bir kapta çırpın ve hamurları n kenarlarına sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine tereyağı sürün. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!