Soğanlı Çıtır Milföy

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Soğanlı Çıtır Milföy
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Soğanlı Çıtır Milföy için

Malzemeler

  • 4 milföy hamuru
  • 4 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 8 dal taze kekik
  • Radika
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yumurtanın sarısı
Soğanlı Çıtır Milföy

Nasıl Yapılır

  1. Un, süt ve tereyağını tencereye alın orta ateşte sürekli karıştırarak beşamel sos hazırlayın.
  2. İnce doğranmış radikaları sıcak suda 5 dakika bekletip süzün. Radikaların suyunu süzdürüp hazırladığınız sosun içine atın.
  3. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ilave edin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  4. Yufkaları mutfak tezgahına yayın. Aralarına önce krema sonra radikalı karışımı yayın.
  5. Rulo şeklinde sarıp üzerine yumurta sarısı sürün. Susam serpiştirin. 180 dereceye ayarlı fırında pişirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo