ANASAYFA TARİFLER MİLFÖYLÜ TARİFLER MİLFÖYDE KEŞKÜL

Milföyde Keşkül

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Milföyde Keşkül Tarifi İçin malzemeler

Milföy sepeti için

  • 8 kare milföy hamuru
  • 1 yumurtanın sarısı

Keşkül için

  • 4.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Yarım su bardağı ince çekilmiş badem
  • 3 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
  • 3 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı
  • 4.5 çorba kaşığı pirinç unu
  • 4~5 doğranmış çilek

Milföyde Keşkül Nasıl Yapılır?

Pratik tatlı tarifleri arasında özel bir yere sahip. Milföy hamurlarını fırına dayanıklı yağlanmış küçük kalıplara kenarları dışa taşacak şekilde yerleştirin. Üzerlerini çatalla hafifçe delin. Kare kesilmiş alüminyum folyo parçalarının ortasına birer avuç kuru bakliyat yerleştirip folyoyu top şeklinde kapatın. Hazırladığınız alüminyum topları kase şeklini alması için milföylerin ortasına yerleştirin. Milföylerin kenarlarına çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Folyoları çıkarın. Süt, şeker, yumurta sarısı, badem, hindistancevizi rendesi, antepfıstığı ve unu tencereye alıp karıştırın. Muhallebi kıvamında pişirin. Soğuyunca milföy kaselerinin içine paylaştırın. Çilek ve antepfıstığı ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Lezzetli keşkül tatlısına buradan göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!