Milföyde Keşkül

Milföyde Keşkül
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Milföyde Keşkül için

Malzemeler

Milföy sepeti için

  • 8 kare milföy hamuru
  • 1 yumurtanın sarısı

Keşkül için

  • 4.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Yarım su bardağı ince çekilmiş badem
  • 3 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
  • 3 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı
  • 4.5 çorba kaşığı pirinç unu
  • 4~5 doğranmış çilek
Milföyde Keşkül

Nasıl Yapılır

Pratik tatlı tarifleri arasında özel bir yere sahip. Milföy hamurlarını fırına dayanıklı yağlanmış küçük kalıplara kenarları dışa taşacak şekilde yerleştirin. Üzerlerini çatalla hafifçe delin. Kare kesilmiş alüminyum folyo parçalarının ortasına birer avuç kuru bakliyat yerleştirip folyoyu top şeklinde kapatın. Hazırladığınız alüminyum topları kase şeklini alması için milföylerin ortasına yerleştirin. Milföylerin kenarlarına çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Folyoları çıkarın. Süt, şeker, yumurta sarısı, badem, hindistancevizi rendesi, antepfıstığı ve unu tencereye alıp karıştırın. Muhallebi kıvamında pişirin. Soğuyunca milföy kaselerinin içine paylaştırın. Çilek ve antepfıstığı ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Lezzetli keşkül tatlısına buradan göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo