ANASAYFA TARİFLER MİLFÖYLÜ TARİFLER MİLFÖYDE BALIK

Milföyde Balık

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Milföyde Balık Tarifi İçin malzemeler

  • 4 mezgit fileto
  • 4 kare milföy hamuru
  • 3 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2-3 defne yaprağı
  • 1 yumurta
  • 15 gr margarin
  • Tuz
  • Karabiber

Milföyde Balık Nasıl Yapılır?

  • Mezgit filetoları küp küp kesin. 2 su bardağı sütü bir tencereye alıp doğranmış balık etlerini ilave edin. Defneyapraklarını ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Margarini küçük bir tavada eritin. 2 kaşık unu ekleyip kavurun. Kalan 1 bardak sütü ilave edin. Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirip ocaktan alın.
  • Hazırladığınız karışımı balık etlerinin pişmekte olduğu tencereye ilave edin. Tuz, karabiber ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın.
  • Kare milföyleri düz zemine alıp hazırladığınız malzemeyi ortalarına paylaştırın. Yumurtanın sarısını akından ayırın.
  • Akını milföylerin kenarlarına sürüp bohça şeklinde kapatın. Hamurları fırın tepsisine dizin.
  • Yumurta sarısını çırpıp üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!