ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ MİLFÖYLÜ TARİFLER MİLFÖY KASESİNDE PATLICANLI PİLAV

MİLFÖY KASESİNDE PATLICANLI PİLAV

6 Kişilik
Hazırlama 5 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Milföy kasesinde patlıcanlı pilav tarifi için malzemeler
  • 3 çorba kaşığı margarin 6 büyük kare milföy hamuru 2 su bardağı pirinç 3.5 su bardağı sıcak su 1 patlıcan 1 domates 3-4 dal maydanoz Tuz
Milföy kasesinde patlıcanlı pilav Nasıl Yapılır

Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletip bol su ile yıkayın. Patlıcanı alacalı soyup küp küp doğrayın. Acısını çıkarmak için tuzlu suda bekletin yıkayın ve süzün. Domatesi soyup küçük küçük doğrayın.

Margarini tencerede eritip patlıcanları kızartın. Domatesi ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra pirinci ilave edin. Tuz ve sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekinceye dek kapağı kapalı olarak pişirin. Kağıt havlu ile örtüp dinlendirin.

Milföy hamurlarını küçük kaselere kenarları dışa taşacak şekilde yayın. Üzerlerini yağlı kağıtla örtüp birer avuç kuru fasulye doldurun. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında milföy hamurları hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Kızaran hamurları fırından çıkarıp servis tabaklarına alın. Yağlı kağıtla kuru fasulyeleri alıp içlerine patlıcanlı pilavı paylaştırın. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.