Fındıklı Milföy

Fındıklı Milföy
18 Eylül 2020

Milföy, fındık ve şeker ile hazırlayabileceğiniz pratik bir tarifle karşınızdayız. Tatlı atıştırmalık olarak sunulan fındıklı milföy nasıl yapılır, pişirme süresi nedir birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Fındıklı Milföy için

Malzemeler

  • 1 paket kare milföy hamuru
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 6 çorba kaşığı çekilmiş fındık
  • 3 çay kaşığı tarçın
  • 3 çorba kaşığı un
Fındıklı Milföy

Nasıl Yapılır

  1. Bir milföy hamurunu unlanmış zemine yayın. Üzerine 2 kaşık toz şeker, çekilmiş fındık ve tarçın serpin.
  2. İkinci milföyü üzerine yayıp elinizle hafif bastırın. Rulo yapıp enine dilimleyin. Diğer milföyleri de aynı şekilde hazırlayın.
  3. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Fırın kalıbını hafif yağlayıp hamurları dizin. Margarini eritip hamurların üzerine sürün.
  4. Üzerlerine 2 kaşık toz şeker serpip sıcak fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp hamurları ters çevirin ve 10 dakika daha pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo