ANASAYFA TARİFLER MİLFÖYLÜ TARİFLER FINDIKLI MİLFÖY

Fındıklı Milföy

Milföy, fındık ve şeker ile hazırlayabileceğiniz pratik bir tarifle karşınızdayız. Tatlı atıştırmalık olarak sunulan fındıklı milföy nasıl yapılır, pişirme süresi nedir birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fındıklı Milföy Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket kare milföy hamuru
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 6 çorba kaşığı çekilmiş fındık
  • 3 çay kaşığı tarçın
  • 3 çorba kaşığı un

Fındıklı Milföy Nasıl Yapılır?

  • Bir milföy hamurunu unlanmış zemine yayın. Üzerine 2 kaşık toz şeker, çekilmiş fındık ve tarçın serpin.
  • İkinci milföyü üzerine yayıp elinizle hafif bastırın. Rulo yapıp enine dilimleyin. Diğer milföyleri de aynı şekilde hazırlayın.
  • Fırını 200 dereceye ayarlayın. Fırın kalıbını hafif yağlayıp hamurları dizin. Margarini eritip hamurların üzerine sürün.
  • Üzerlerine 2 kaşık toz şeker serpip sıcak fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp hamurları ters çevirin ve 10 dakika daha pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!