ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ MANTI TARİFLERİ PİDE MANTISI

Pide mantısı

Pide mantısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pide mantısı tarifi için malzemeler

  • 1 Ramazan pidesi (Bayat)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1’er çay kaşığı pul biber, kekik
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 250 g az yağlı kıyma
  • 1 küçük boy soğan

Sosu için:

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak (Havanda ezilmiş)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Pide mantısı Nasıl Yapılır

  • Soğanı ince kıyıp zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Kıymayı ekleyin. Suyunu salıp çekince salçayı, tuzu ve baharatını ekleyin. Kısık ateşte, 5 dakika pişirin.
  • Pideleri küp küp doğrayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında çok hafif kızartın. Kızarttığınız pideleri servis tabağına alın, üzerine pişirdiğiniz salçalı kıymayı yayıp, üzerine sarmısaklı yoğurt dökün, terayağında hafif kavrulmuş kırmızı toz biberi gezdirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.