ANASAYFA TARİFLER MANTI TARİFLERİ PİDE MANTISI

Pide Mantısı

Pide mantısı

Farklı tatlar keşfetmek için, değişik mantı tarifleri sayfamıza göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pide Mantısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet Ramazan pidesi (Bayat)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 250 g az yağlı kıyma
  • 1 adet küçük boy soğan

Sosu için

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak (Havanda ezilmiş)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Pide Mantısı Nasıl Yapılır?

  • Soğanı ince kıyıp sıvı yağda yumuşayıncaya kadar kavurun.
  • Kıymayı ekleyerek suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin.
  • Daha sonra salça, tuz ve baharatları ekleyerek kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.
  • Pideleri küp küp doğrayarak önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında çok hafif kızartın.
  • Kızarttığınız pideleri servis tabağına alın ve üzerine pişirdiğiniz salçalı kıymayı yayın.
  • Son olarak sarmısaklı yoğurt dökün, tereyağında hafif kavrulmuş kırmızı toz biberi gezdirin. Sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!