ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ YER FISTIKLI VE FRAMBUAZLI KURABİYE

YER FISTIKLI VE FRAMBUAZLI KURABİYE

Yer fıstıklı ve frambuazlı kurabiye
8 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yer fıstıklı ve frambuazlı kurabiye tarifi için malzemeler

• 200 g tuzsuz tereyağı (Eritilip soğutulmuş)
• 1 su bardağı esmer şeker
• 3/4 su bardağı toz şeker
• 1 yumurta
• 1 yumurta sarısı
• 2 çay kaşığı vanilya aroması
• Yarım çay kaşığı karbonat
• Yarım çay kaşığı kabartma tozu
• 1 çay kaşığı su
• 300 g un
• 1 tutam tuz
• 2 su bardağı (280 g) yer fıstığı
• Yarım su bardağı (160 g) frambuaz reçeli
• 1/4 su bardağı dondurulmuş frambuaz

Yer fıstıklı ve frambuazlı kurabiye Nasıl Yapılır

  • Fırını önceden 160 dereceye ayarlayıp ısıtın. Tereyağı, esmer şeker ve toz şekeri mikser yardımıyla orta ayarda çırpın. Yumurta, yumurta sarısı ve vanilyayı da ekleyerek daha hızlı ayarda 2 dakika daha çırpın.
  • Küçük bir kasede karbonat, kabartma tozu ve suyu ekleyip karıştırın. Hamur karışımının üzerine dökün. Un, tuz, yer fıstığı ve frambuaz reçelini de ekleyerek yoğurun. Hamurdan parçalar alarak yağlı kağıt üzerine dizin. Hafif kabarması için oda sıcaklığında bir süre beklettikten sonra, önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzerleri sararana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Yağlı kağıttan ayırmadan önce 10 dakika soğumaya bırakın.
  • Dondurulmuş frambuazı rondoda çekip kurabiyelerin üzerine hafif yayın. İsterseniz frambuaz üzerine yerfıstığı parçaları da serperek servis yapabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!