ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ YER FISTIKLI VE FRAMBUAZLI KURABİYE

Yer Fıstıklı Ve Frambuazlı Kurabiye

Yer fıstıklı ve frambuazlı kurabiye

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yer Fıstıklı Ve Frambuazlı Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 200 g tuzsuz tereyağı (Eritilip soğutulmuş)
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çay kaşığı vanilya aroması
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı su
  • 300 g un
  • 1 tutam tuz
  • 2 su bardağı (280 g) yer fıstığı
  • Yarım su bardağı (160 g) frambuaz reçeli
  • 1/4 su bardağı dondurulmuş frambuaz

Yer Fıstıklı Ve Frambuazlı Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Fırını önceden 160 dereceye ayarlayıp ısıtın. Tereyağı, esmer şeker ve toz şekeri mikser yardımıyla orta ayarda çırpın. Yumurta, yumurta sarısı ve vanilyayı da ekleyerek daha hızlı ayarda 2 dakika daha çırpın.
  • Küçük bir kasede karbonat, kabartma tozu ve suyu ekleyip karıştırın. Hamur karışımının üzerine dökün. Un, tuz, yer fıstığı ve frambuaz reçelini de ekleyerek yoğurun.
  • Hamurdan parçalar alarak yağlı kağıt üzerine dizin. Hafif kabarması için oda sıcaklığında bir süre beklettikten sonra, önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri sararana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Yağlı kağıttan ayırmadan önce 10 dakika soğumaya bırakın.
  • Dondurulmuş frambuazı rondoda çekip kurabiyelerin üzerine hafif yayın. İsterseniz frambuaz üzerine yer fıstığı parçaları da serperek servis yapabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!