ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ SÜTLÜ KURABİYE

Sütlü Kurabiye

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Sütlü Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 7 su bardağı un

Üzeri için

  • File badem

Sütlü Kurabiye Nasıl Yapılır?

Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını hamur yoğurma kabına alın. Yumurtaları, sütü, şekeri, ayçiçeği yağını, kabartma tozunu ve unu ekleyip yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopararak oval şekil verin. Şekil verdiğiniz hamurları file bademe bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!