Kurabiye Hamurlu Cheesecake Barları

Kurabiye Hamurlu Cheesecake Barları
10 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kurabiye Hamurlu Cheesecake Barları için

Malzemeler

Tabanı için

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 50 g erimiş tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Cheesecake için

  • 2 paket labne peynir
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/4 su bardağı krema
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı vanilya

Kurabiye hamuru için

  • 2/3 su bardağı yumuşak tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • 1-2 çay kaşığı vanilya aroması
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1-1.5 su bardağı damla çikolata
Kurabiye Hamurlu Cheesecake Barları

Nasıl Yapılır

  1. Bisküvili taban için; bisküvileri rondoda tereyağı ve tarçınla birlikte çekin. Kare fırın kabını yağlı kağıt ile kaplayarak bisküvili karışımı ince bir tabaka olacak şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
  2. Cheescak için labne peynirini ve toz şekeri 3-5 dakika kabarana kadar çırpın. Yumurtayı da ekleyerek çırpmaya devam edin. Krema, limon suyu ve vanilyayı da ekleyerek çırpın. Pişmiş bisküviyi tabanın üzerine dökerek yayın.
  3. Kurabiye hamuru için tereyağını, toz şekeri ve vanilyayı geniş bir çırpma kabında çırpın. Yumurtayı da ekleyerek çırpmaya devam edin. Un ve tuzu ayrı kapta karıştırıp karışıma ekleyin. Damla çikolataları da ekleyip karıştırın. Elinize alıp cheesecake üzerine tamamen kaplanacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 50-55 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın, daha sonra kare parçalara bölüp servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo