ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ KURABİYE

Kurabiye

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kurabiye tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 250 gr eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 su bardağı toz fındık
  • 1.5 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı pirinç unu

Süslemek için

  • Kakaolu draje şekerler (kahverengi ve kırmızı)
  • Kıvrık kraker

Kurabiye Nasıl Yapılır

Yumurta, vanilya ve şekeri mikserle çırpın. Tereyağı ve sütü ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un, toz fındık, kabartma tozu, tarçın ve pirinç ununu harmanlayıp eleyerek ilave edin ve yoğurun. Hamuru ikiye ayırıp streç filme sarın ve 30 dakika buzdolabında soğumaya bırakın. Hafif unlanmış zeminde hamurları merdane ile yarım cm kalınlığında açın. Elips şeklinde bir kalıp ile kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin. Kahverengi drajeler ile gözlerini, kırmızı drajeler ile burnunu, krakerler ile kulaklarını ve ağzını yaparak tamamlayın. 160 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.