ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ KAKAOLU KÜÇÜK TARTLAR

Kakaolu Küçük Tartlar

Kakaolu küçük tartlar

Sevgili Zeynep Dinç’den kakaolu tart hamuru içinde mis gibi muhallebi ve üstünde çilekli jöle… Hamuru yalnızca 6 malzeme ile hazırlanan bu tartı, çilekli jöle ile zenginleştirebilirsiniz. Aromatik tatlar elde etmek için mevsim meyvelerinden yararlanmayı unutmayın. Bu harika lezzeti mutlaka deneyin deriz.

Özel günlerde sunabileceğiniz büyük kalp kurabiye ve çilekli tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kakaolu Küçük Tartlar Tarifi İçin malzemeler

Tart için

  • 3 bardak un
  • 125 g tuzsuz tereyağı (Soğuk ve küp küp kesilmiş)
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 tutam tuz
  • 7-8 yemek kaşığı soğuk su

Kakaolu Küçük Tartlar Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kasede un, kakao, toz şeker ve tuzu karıştırın. Soğuk tereyağını ekleyin. Bir yandan elinizle malzemeyi ufalarken bir yandan da soğuk suyu kaşık kaşık ilave edin. (Gerekirse 1 yemek kaşığı daha su ekleyebilirsiniz.)
  • Yumuşak olmayan bir hamur elde edin. Bir disk gibi bastırın ve streç filme sararak 2 saat süreyle buzdolabında dinlendirin.
  • Hamuru dinlendirdikten sonra beşe bölün. Avucunuzla bastırarak küçük tart tabanları oluşturun.
  • Pişirme kağıdı serili fırın tepsisi üzerine yerleştirip ortalarını bastırarak düzleyin, kenarlarını da yaklaşık 1 cm yüksekliğinde set oluşturacak şekilde kaldırın.
  • Tartların zeminine kabarmaması için çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20-25 dakika süreyle kontrollü bir şekilde pişirin.
  • Tartları fırından çıkarınca çelik bir tencerede süt, pirinç unu ve toz şekeri sürekli karıştırarak kuvvetli ateşte muhallebiyi pişirin.
  • Ceylan gözü yaptığında ocaktan alın. 5 dakika boyunca kabuk tutmaması ve biraz soğuması için karıştırmaya devam edin.
  • Kakaolu küçük boş tartlarınızın içine kepçeyle muhallebi koyun. Her biri yaklaşık 1-1,5 kepçe kadar alacaktır.
  • Servis önerisi olarak üzerleri için bir gece önceden çilekli jöle hazırlayabilirsiniz.
  • Servis esnasında kalp kurabiye kalıpları ile jöleden şekiller çıkarıp tartın üzerine koyabilir, böylece avuç içi kadar tartlar üzerinde kırmızı kalpler sunabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!