ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ DİSK KURABİYE

DİSK KURABİYE

Disk kurabiye
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Disk kurabiye tarifi için malzemeler
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 90 ml bal 
  • 55 g soyulmuş badem 
  • 70 g kavrulmuş fındık 
  • 30 g kuru kayısı 
  • 30 g ananas şekerlemesi
  • 2 yemek kaşığı kuru meyve şekerlemesi
  • 50 g un 
  • 1 yemek kaşığı kakao 
  • Yarım çay kaşığı tarçın 
  • 130 g bitter çikolata
Disk kurabiye Nasıl Yapılır

  • Fırını 160 dereceye ayarlayın. 40 cm’lik alüminyum folyoyu fırın tepsisine yayın. Şeker ve balı sos tenceresine alıp, tamamen eriyinceye kadar pişirin. Şurup kıvamına gelince ocaktan alın.
  • Diğer tarafta badem, fındık, kuru kayısı ve şekerlemeleri doğrayın ve şuruba ekleyin. Un, kakao ve tarçını eleyerek ekleyin. 30 g eritilmiş çikolatayı ilave edip karıştırın ve hamura 5 cm çapında rulo şekli verin ve folyo üzerine alarak sıkıca sarın. 45 dakika pişirip fırından çıkarın. Üzerindeki folyoyu kaldırarak bir gece dinlendirin. Dilimleyerek, üzerine eritilmiş çikolatadan çizgiler oluşturup servis yapın.



Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!