ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ CEVİZLİ KURABİYE

Cevizli Kurabiye

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cevizli Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1~1.5 su bardağı ceviz içi
  • 250 gr yumuşatılmış tereyağı
  • 2/3 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için

  • Pudra şeker
  • İri çekilmiş Antep fıstığı

Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Çay davetleriniz için bu nefis tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Fırını 175 dereceye ayarlayın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Cevizleri tepsiye dizip fırında 5-6 dakika kavurun. Fırından alın ve irice dövün. Tereyağını küp doğrayın. Geniş bir kapta toz şeker ve tereyağını mikserle krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Vanilya, tuz, un ve kabartma tozunu karıştırın. İyice yoğurup hamur yapın ve dövülmüş cevizlerle bu hamuru karıştırın. Hamurdan küçük parçalar alıp kurabiye şekli verin. Şeker dolu bir tabağa kurabiyeleri batırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. İçleri pişince fırından alıp soğumaya bırakın. Üzerine pudra şeker ve iri çekilmiş Antep fıstığı serpip servis yapın.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:09

gördügüm kadarıyla iştah açıcı denemeyi düşünüyorum. inşaalllah hayal kırıklıgı olmaz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!