ANASAYFA TARİFLER KİŞ TARİFLERİ SOMONLU KİŞ

Somonlu Kiş

Kalabalık sofralara özel somonlu kiş nasıl yapılır? Çıtır tabanı, somon fileto ve kabaklarla süsledik. Şık sunumuyla somonlu kiş tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Somonlu Kiş Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 1 + 3/4 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 125 gr tereyağı
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 2 yemek kaşığı soğuk su

İç harcı için

  • 500 gr somon fileto
  • 200 ml krema
  • 3 yumurta
  • 3 yemek kaşığı dereotu
  • 100 gr parmesan peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 4 kabak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

Somonlu Kiş Nasıl Yapılır?

  • Bol malzemeli kiş tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Un, tuz ve tereyağını yoğurun. Suyu ilave edip tekrar yoğurun.
  • Hamuru streç folyoya sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Suyu kaynatın. Somon filetoyu kaynayan suya atıp, ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
  • Yumurta ve kremayı karıştırın. Küçük parçalara ayırdığınız somonu karışıma ilave edip, dereotu, tuz ve karabiberi ekleyin, ezmeden karıştırın.
  • Fırını 190 dereceye ayarlayın. Hamuru kiş kalıbına yayıp 15 dakika daha buzdolabında bekletin. Çatalla birkaç yerinden delerek 20 dakika pişirin.
  • Fırından alıp somonlu karışımı üzerine yayın. Rendelenmiş parmesan peynirini serpiştirin. Fırının ısısını 175 dereceye düşürün. 25 dakika pişirip fırından alın.
  • Kabakları sebze soyacağı ile dilimleyin. Zeytinyağı ile tavada 5 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  • Kabakları kişin üzerine yerleştirip kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!