Pırasalı Ve Keçi Peynirli Kiş

Yumuşaklığı ve lezzeti ile bilinen keçi peyniri, hamur işi tariflerde sık sık kullanılır. Malzemeler hazırsa, pırasalı ve keçi peynirli kiş nasıl yapılır birlikte görelim.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Pırasalı Ve Keçi Peynirli Kiş Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 1 kg pırasa
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 300 gr keçi peyniri
- 5 dilim pastırma
- Tuz
- 100 gr çam fıstığı
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
Hamur için
- 7 çay bardağı un
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 250 gr margarin (oda ısısında)
- Tuz
Pırasalı Ve Keçi Peynirli Kiş Nasıl Yapılır?
Pırasaları 1-2 cm kalınlığında doğrayıp zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavurun. Tuz, karabiber, pul biber ile tatlandırıp ılınmaya bırakın. 250 gr peyniri ufalayarak pırasaya ekleyin. Hamur için bütün malzemeyi yoğurarak karıştırın. Unlanmış tezgahta bir merdane yardımıyla hamuru çok inceltmeden açın ve hamurun kenarlarını yukarı doğru kaldırarak kelepçeli kalıba yerleştirin. Pırasalı karışımı içine doldurun. Kalan peyniri üzerine ufalayıp pul biber ve çam fıstıklarını serpiştirin. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR