Pırasalı Ve Keçi Peynirli Kiş

Pırasalı Ve Keçi Peynirli Kiş
18 Eylül 2020

Yumuşaklığı ve lezzeti ile bilinen keçi peyniri, hamur işi tariflerde sık sık kullanılır. Malzemeler hazırsa, pırasalı ve keçi peynirli kiş nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Pırasalı Ve Keçi Peynirli Kiş için

Malzemeler

  • 1 kg pırasa
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 300 gr keçi peyniri
  • 5 dilim pastırma
  • Tuz
  • 100 gr çam fıstığı
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Hamur için

  • 7 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 250 gr margarin (oda ısısında)
  • Tuz
Pırasalı Ve Keçi Peynirli Kiş

Nasıl Yapılır

Pırasaları 1-2 cm kalınlığında doğrayıp zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavurun. Tuz, karabiber, pul biber ile tatlandırıp ılınmaya bırakın. 250 gr peyniri ufalayarak pırasaya ekleyin. Hamur için bütün malzemeyi yoğurarak karıştırın. Unlanmış tezgahta bir merdane yardımıyla hamuru çok inceltmeden açın ve hamurun kenarlarını yukarı doğru kaldırarak kelepçeli kalıba yerleştirin. Pırasalı karışımı içine doldurun. Kalan peyniri üzerine ufalayıp pul biber ve çam fıstıklarını serpiştirin. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo