ANASAYFA TARİFLER KİŞ TARİFLERİ PIRASALI VE KEÇİ PEYNİRLİ KİŞ

Pırasalı Ve Keçi Peynirli Kiş

Yumuşaklığı ve lezzeti ile bilinen keçi peyniri, hamur işi tariflerde sık sık kullanılır. Malzemeler hazırsa, pırasalı ve keçi peynirli kiş nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pırasalı Ve Keçi Peynirli Kiş Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg pırasa
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 300 gr keçi peyniri
  • 5 dilim pastırma
  • Tuz
  • 100 gr çam fıstığı
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Hamur için

  • 7 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 250 gr margarin (oda ısısında)
  • Tuz

Pırasalı Ve Keçi Peynirli Kiş Nasıl Yapılır?

Pırasaları 1-2 cm kalınlığında doğrayıp zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavurun. Tuz, karabiber, pul biber ile tatlandırıp ılınmaya bırakın. 250 gr peyniri ufalayarak pırasaya ekleyin. Hamur için bütün malzemeyi yoğurarak karıştırın. Unlanmış tezgahta bir merdane yardımıyla hamuru çok inceltmeden açın ve hamurun kenarlarını yukarı doğru kaldırarak kelepçeli kalıba yerleştirin. Pırasalı karışımı içine doldurun. Kalan peyniri üzerine ufalayıp pul biber ve çam fıstıklarını serpiştirin. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!