ANASAYFA TARİFLER KİŞ TARİFLERİ ISPANAKLI VE ROKFORLU KİŞ

Ispanaklı Ve Rokforlu Kiş

Rokfor, hamur işlerinde sık sık kullanılan bir peynir çeşididir. Mutfağınıza renk katmak ve yeni tarifler denemek istiyorsanız, ıspanaklı ve rokforlu kiş tam size göre!

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ispanaklı Ve Rokforlu Kiş Tarifi İçin malzemeler

  • Kiş hamuru için
  • 250 gr un
  • 150 gr tereyağı
  • 50 ml soğuk su
  • 1 tutam tuz
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı kuru bakliyat 

İç malzeme için

  • 500 gr ıspanak
  • 1 soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 50 gr rokfor peyniri
  • 1 yumurta
  • 100 ml krema
  • Karabiber
  • tuz

Ispanaklı Ve Rokforlu Kiş Nasıl Yapılır?

  • Un ve tereyağını parmak uçlarınızla birbirine yedirin. Soğuk su, tuz ve yumurta sarılarını ilave ederek hamuru yoğurup yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  • Kiş kalıbını yağlayıp unladıktan sonra kenarlarını yüksek bırakacak şekilde hamuru içine yayın. Derin dondurucuda 20 dakika bekletin.
  • Dondurucudan çıkardıktan sonra tabanına çatalla delikler açın. Üzerine yağlı kağıt serip, kabarmaması için bir bardak kuru bakliyat serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pembeleşene kadar pişirin. Kuru bakliyatları içinden alıp, alt kısmının kızarması için 5 dakika daha fırınlayın.
  • Ispanakları yıkayıp ayıklayın. Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın. Ispanaklarla soğanı zeytinyağında kavurun.
  • Peynir, yumurta, krema ve baharatları kavrulmuş ıspanakla harmanlayıp kiş hamurunun içine yayın. 15 dakika daha pişirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!