Ispanaklı Ve Rokforlu Kiş

Rokfor, hamur işlerinde sık sık kullanılan bir peynir çeşididir. Mutfağınıza renk katmak ve yeni tarifler denemek istiyorsanız, ıspanaklı ve rokforlu kiş tam size göre!
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
1 saat
Pişirme
Süresi
35 dakika

Ispanaklı Ve Rokforlu Kiş Tarifi İçin malzemeler
Kiş hamuru için
- 250 gr un
- 150 gr tereyağı
- 50 ml soğuk su
- 1 tutam tuz
- 3 yumurta sarısı
- 1 su bardağı kuru bakliyat
İç malzeme için
- 500 gr ıspanak
- 1 soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 50 gr rokfor peyniri
- 1 yumurta
- 100 ml krema
- Karabiber
- tuz
Ispanaklı Ve Rokforlu Kiş Nasıl Yapılır?
- Un ve tereyağını parmak uçlarınızla birbirine yedirin. Soğuk su, tuz ve yumurta sarılarını ilave ederek hamuru yoğurup yarım saat buzdolabında dinlendirin.
- Kiş kalıbını yağlayıp unladıktan sonra kenarlarını yüksek bırakacak şekilde hamuru içine yayın. Derin dondurucuda 20 dakika bekletin.
- Dondurucudan çıkardıktan sonra tabanına çatalla delikler açın. Üzerine yağlı kağıt serip, kabarmaması için bir bardak kuru bakliyat serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pembeleşene kadar pişirin. Kuru bakliyatları içinden alıp, alt kısmının kızarması için 5 dakika daha fırınlayın.
- Ispanakları yıkayıp ayıklayın. Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın. Ispanaklarla soğanı zeytinyağında kavurun.
- Peynir, yumurta, krema ve baharatları kavrulmuş ıspanakla harmanlayıp kiş hamurunun içine yayın. 15 dakika daha pişirip sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR