ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KİŞ TARİFLERİ ISPANAKLI VE ROKFORLU KİŞ

Ispanaklı ve rokforlu kiş

Kaç
Kişilik

24 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanaklı ve rokforlu kiş tarifi için malzemeler

  • Kiş hamuru için
  • 250 gr un
  • 150 gr tereyağı
  • 50 ml soğuk su
  • 1 tutam tuz
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı kuru bakliyat İç malzeme için
  • 500 gr ıspanak
  • 1 soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 50 gr rokfor peyniri
  • 1 yumurta
  • 100 ml krema
  • Karabiber
  • tuz

Ispanaklı ve rokforlu kiş Nasıl Yapılır

*Un ve tereyağını parmak uçlarınızla birbirine yedirin. Soğuk su, tuz ve yumurta sarılarını ilave ederek hamuru yoğurup yarım saat buzdolabında dinlendirin.

*Kiş kalıbını yağlayıp unladıktan sonra kenarlarını yüksek bırakacak şekilde hamuru içine yayın. Derin dondurucuda 20 dakika bekletin.

*Dondurucudan çıkardıktan sonra tabanına çatalla delikler açın. Üzerine yağlı kağıt serip, kabarmaması için bir bardak kuru bakliyat serpiştirin.

*Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pembeleşene kadar pişirin. Kuru bakliyatları içinden alıp, alt kısmının kızarması için 5 dakika daha fırınlayın.

*Ispanakları yıkayıp ayıklayın. Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın. Ispanaklarla soğanı zeytinyağında kavurun.

*Peynir, yumurta, krema ve baharatları kavrulmuş ıspanakla harmanlayıp kiş hamurunun içine yayın.
15 dakika daha pişirip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.