ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ ZEYTİNLİ, KURU DOMATESLİ FOCCACIA

Zeytinli, kuru domatesli foccacıa

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinli, kuru domatesli foccacıa tarifi için malzemeler

  • 200 ml ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı doğramış zeytin
  • 2/3 çay bardağı doğranmış kuru domates
  • 1 dal biberiye

Zeytinli, kuru domatesli foccacıa Nasıl Yapılır

Geniş bir kapta un, maya, şeker ve tuzu harmanlayın. Zeytinyağı ve suyu azar azar ekleyip 5 dakika yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Sarımsağı rendeleyip hamura ekleyin. Zeytin, biberiye yaprağı ve domatesi ilave edip karıştırın. Hamuru yağlanmış fırın tepsisine bastırarak yayın ve üzerini örterek 30 dakika dinlendirin. 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.