ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ YOĞURTLU KOLAY LAVAŞ

Yoğurtlu Kolay Lavaş

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yoğurtlu Kolay Lavaş Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım su bardağı tam buğday unu
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 20 gr tereyağı

Yoğurtlu Kolay Lavaş Nasıl Yapılır?

Un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta harmanlayın. Yoğurdu ekleyip 2 dakika yoğurun. Gerekirse un ilave edin. Üzerini streç film ile örtüp en az 1 saat buzdolabında bekletin. Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve hafif unlanmış zeminde merdane ile hafif açın. Yapışmaz yüzeyli tavaya biraz yağ sürün ve her ekmeği teker teker önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Bekletmeden servis yapın.

*Kullanılan bardak 240 ml’dir.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!