ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ TATLI EKMEK TOPLARI

Tatlı Ekmek Topları

Tatlı ekmek topları

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tatlı Ekmek Topları Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 100 g tereyağı
  • 1 su bardağı süt

Baharat karışımı için

  • 200 g tereyağı
  • 2 su bardağı esmer şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 3 kakule tohumu
  • 1 tutam yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

Tatlı Ekmek Topları Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için un, maya, toz şeker ve tuzu geniş bir yoğurma kabında harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurta, eritip soğuttuğunuz tereyağı ve sütü ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30-35 dakika dinlendirin.
  • Baharat karışımı için tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Ayrı bir karıştırma kasesinde esmer şeker ve baharatları karıştırın.
  • Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Hamur toplarını önce erittiğiniz tereyağına sonra baharat karışımına bulayıp yağlı kağıt  serili fırın tepsisine dizin. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Kalıbın üzerini streç filmle hiç hava almayacak şekilde sarıp 2 saat daha oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Tatlı ekmek toplarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ters çevirip servis yapın. Afiyet olsun.

    Farklı bir tat için, tarçınlı ve üzümlü tatlı ekmek tarifini deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!