ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ TARÇINLI VE ÜZÜMLÜ TATLI EKMEK

Tarçınlı Ve Üzümlü Tatlı Ekmek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tarçınlı Ve Üzümlü Tatlı Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 2.5 su bardağı hazır ekmek unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 50 g tereyağı
  • 200 ml süt
  • 1 yumurta
  • 50 g iri çekilmiş ceviz içi
  • 85 g kuru üzüm

Tarçınlı Ve Üzümlü Tatlı Ekmek Nasıl Yapılır?

Un, maya, tuz, tarçın ve şekeri bir yoğurma kabına alarak harmanlayın. Erittiğiniz tereyağı, süt ve yumurtayı ilave edip yoğurun. Hamur ele yapışmayan bir kıvam aldığında ceviz içi ve kuru üzümü ekleyip tekrar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika daha dinlendirin. Mayalanan hamura elinizle şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin ve 30 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!