Tarçınlı Ve Üzümlü Tatlı Ekmek

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Tarçınlı Ve Üzümlü Tatlı Ekmek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tarçınlı Ve Üzümlü Tatlı Ekmek için

Malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 2.5 su bardağı hazır ekmek unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 50 g tereyağı
  • 200 ml süt
  • 1 yumurta
  • 50 g iri çekilmiş ceviz içi
  • 85 g kuru üzüm
Tarçınlı Ve Üzümlü Tatlı Ekmek

Nasıl Yapılır

Un, maya, tuz, tarçın ve şekeri bir yoğurma kabına alarak harmanlayın. Erittiğiniz tereyağı, süt ve yumurtayı ilave edip yoğurun. Hamur ele yapışmayan bir kıvam aldığında ceviz içi ve kuru üzümü ekleyip tekrar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika daha dinlendirin. Mayalanan hamura elinizle şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin ve 30 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo