ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ TAM TAHILLI VE SODALI İRLANDA EKMEĞİ

Tam Tahıllı Ve Sodalı İrlanda Ekmeği

Tam tahıllı ve sodalı İrlanda ekmeği

Geleneksel İrlanda ekmeği tarihsel olarak bir tavada gözleme olarak pişirilirdi çünkü yerli unlar maya ile birleştirildiğinde etkili bir şekilde kabarmaları için gereken özelliklere sahip değildi. Kabartma tozu bir alternatif sunsa da, ithal yüksek glütenli unların piyasaya sürüldüğü bir dönemde popülaritesi azaldı. İrlanda'da çeşitli sodalı ekmek türleri popülerdir. Soda ekmekleri kepekli, buğday unu, beyaz un veya her ikisi kullanılarak yapılır. Sevgili Bergüzar Erden’den lezzetini çok beğeneceğiniz tam tahıllı ve sodalı İrlanda ekmeği tarifi;

ŞEFİN ÖNERİSİ

Kalan İrlanda ekmeğini galeta unu olarak değerlendirebilirsiniz. Kalan ekmeği ufalayın ve fırında 20-30 dakika süreyle kuruttuktan sonra rondodan geçirin ve buzdolabında saklayın.

Alternatif olarak sodalı ekmek ve mayalı ekmek tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tam Tahıllı Ve Sodalı İrlanda Ekmeği Tarifi İçin malzemeler

  • 600 g tam tahıllı taş değirmen buğday unu
  • 100 g tereyağı (Tuzsuz ve oda sıcaklığında)
  • 10 g deniz tuzu
  • 2 tatlı kaşığı karbonat
  • 500 g tam yağlı süt
  • 1 adet limonun suyu
  • 80 g ay çekirdeği

Tam Tahıllı Ve Sodalı İrlanda Ekmeği Nasıl Yapılır?

  • Sütü bir kaba alarak içine limon suyu ilave edin ve bir kenarda bekletin.
  • Geniş bir kabın içinde un ve tuzu karıştırın. Limonlu sütü, tereyağı ve suyu ilave ederek kuru bir taraf kalmayacak şekilde kaşıkla karıştırın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve az miktarda un serpiştirin.
  • Hamurun elinize yapışmaması için zeytinyağı sürün ve hamuru un elediğiniz bir tahtaya alarak yuvarlak bir şekil verin.
  • Daha sonra fırın tepsisine alın ve üzerine soğuk süt sürün. En üste çekirdekleri serpiştirin ve elinizle hafifçe bastırın.
  • Hamurun üstünü keskin bir bıçakla artı şeklinde çizin ve önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 50 dakika pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!