ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ SARIMSAKLI VE TAZE OTLU EKMEK

Sarımsaklı ve Taze Otlu Ekmek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sarımsaklı ve Taze Otlu Ekmek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 700 gr un
  • 1 paket (10 gr) insant maya
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2~3 su bardağı ılık su

Üzeri için

  • 5 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 dal taze biberiye
  • 2~3 dal taze kekik
  • 2~3 dal taze fesleğen
  • 2/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz

Sarımsaklı ve Taze Otlu Ekmek Nasıl Yapılır

Unu derin bir kaba alın. Üzerine maya, tuz ve pudra şekerini ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş su ilave edip ele yapışan kıvamlı bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bez ile örtün. Ilık bir ortamda yaklaşık 45-60 dakika mayalandırın. Ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, kıyılmış taze otlar ve tuzu derin bir kaba alıp karıştırın. Hamuru 12-15 bezeye bölün. Her bezeyi tezgaha alıp üzerine çok az un serpin ve dar dikdörtgen şeklinde açın. Hazırladığınız sosu üzerine sürüp rulo haline getirin ve düğüm yapın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Tekrar 25 dakika mayalandırın. Kalan sosu yine fırça yardımıyla ekmeklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Farklı bir versiyonu için, pratik taze otlu ekmek tarifini deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.