ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ TAZE OTLU EKMEK

Taze Otlu Ekmek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taze Otlu Ekmek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 20 gr yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 900 ml ılık su
  • 1300 gr ekmeklik buğday unu
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 75 gr kıyılmış aromatik taze ot karışımı (kekik~biberiye)
  • 50 gr kurutulmuş domates
  • 150 ml sızma zeytinyağı

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı kıyılmış biberiye
  • Deniz tuzu

Taze Otlu Ekmek Nasıl Yapılır?

Kuru domatesleri ince kıyın. Yaş maya, şeker ve 150 ml suyu bir kaba alıp karıştırın. Krema kıvamına gelen mayanın üzerine un serpip 10 dakika bekletin. Kalan unu ve tuzu ilave edin. Kalan suyu azar azar (hamuru yoğurmaya devam ettikçe) ılık su ekleyip yoğurmaya devam edin. Kıyılmış aromatik taze ot karışımı, kıyılmış kuru domates ve zeytinyağını ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamur malzemeleri özleşip ele yapışmayacak bir kıvama geldiğinde hamuru ikiye bölüp iki cam kasenin içine alın. Üzerlerini nemli bir bezle kapatıp 40 dakika bekletin. İki misli kabaran hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. 40 dakika daha bekletin. Üzerine kıyılmış biberiye ve iri çekilmiş deniz tuzu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra ızgara teli üzerine soğuyana kadar bekletin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.