ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ PESTO SOSLU KANEPE

Pesto Soslu Kanepe

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pesto Soslu Kanepe Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 16 dilim baget ekmek
  • 16 kurutulmuş domates
  • 150 gr parmesan peyniri

Pesto sos için:

  • 8-10 dal taze fesleğen
  • 3 dal taze soğan sapı
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı yoğurt

Pesto Soslu Kanepe Nasıl Yapılır?

  • Pesto sos için; fesleğeni ve soğan saplarını temizleyip kıyın. Sarımsakları soyun.
  • Dolmalık fıstık, sarımsak, zeytinyağı, kıyılmış fesleğen ve soğan sapları ile yoğurdu robotta püre haline getirin.
  • Fırın ızgarayı ısıtın. Ekmek dilimlerini tepsiye dizip fırında kızartın.
  • Hazırladığınız pesto sosunu kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine sürün. Kurutulmuş domatesleri ortadan ikiye kesip ekmeklerin üzerine yerleştirin.
  • Parmesan peynirini rendenin geniş bıçaklı tarafıyla incecik dilimleyip hazırladığınız ekmeklerin üzerlerine paylaştırıp servis yapın. Afiyet olsun.

    Dilerseniz, kırmızı biberli ve peynirli kanepe tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.