ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ PATATESLİ VE HAVUÇLU EKMEK

Patatesli Ve Havuçlu Ekmek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patatesli Ve Havuçlu Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 patates
  • 3 yumurta sarısı
  • 3 su bardağı un
  • 125 gr tereyağı
  • 1 paket (42 gr) yaş maya
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1.5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1 çay kaşığı taze rendelenmiş muskat
  • 1 orta boy havuç
  • Yarım demet dereotu

Patatesli Ve Havuçlu Ekmek Nasıl Yapılır?

Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Yumurta sarılarını cam kasede çırpın, bir kısmını üzerine sürmek için ayırın. Hamur yoğurma kabına rendelenmiş patates, un, yumuşatılmış tereyağı, maya, yumurta sarısı, rendelenmiş havuç, kıyılmış dereotu, tuz, şeker ve baharatları alın. Karıştırıp yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp oda ısısında 2 saat bekletin. Kabaran hamuru unlu tezgaha alıp merdaneyle 2 santim kalınlığında açın. Üzerine keskin bir bıçakla çapraz olarak ince çizgiler atın (fazla derin olmamalı). Yuvarlak bir kalıpla kesin. Yağlanmış muffin kalıplarına yerleştirin. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını 2 yemek kaşığı süt ya da su ile incelterek sürün. Oda ısısında 30 dakika daha bekletin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Ekmekleri fırından alıp ızgara teli üzerinde soğutun. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!