ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ PASTIRMALI EKMEK

Pastırmalı Ekmek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pastırmalı Ekmek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr çemensiz pastırma
  • 500 gr soğan
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon
  • Tereyağı

Hamuru için

  • 500 gr un
  • 2 su bardağı su
  • Tuz

Pastırmalı Ekmek Nasıl Yapılır?

Hamur için, su, un ve tuzu karıştırıp yoğurun. Yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Hamuru bezelere ayırın. Soğanları incecik doğrayın. Küçük parçalara ayrılmış pastırma ve baharatlarla harmanlayın. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Hamur bezelerini yemek tabağı büyüklüğünde açıp pastırmalı harçtan paylaştırın ve kenarlarını kapatın. Sacta veya yapışmaz yüzeyli tavada pişirin. Üzerine tereyağı sürüp servis yapın.

Dilerseniz, ana yemek olarak sunabileceğiniz pastırmalı ekmek köftesi tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!