Pastırmalı Ekmek

Pastırmalı Ekmek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pastırmalı Ekmek için

Malzemeler

  • 500 gr çemensiz pastırma
  • 500 gr soğan
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon
  • Tereyağı

Hamuru için

  • 500 gr un
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
Pastırmalı Ekmek

Nasıl Yapılır

Hamur için, su, un ve tuzu karıştırıp yoğurun. Yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Hamuru bezelere ayırın. Soğanları incecik doğrayın. Küçük parçalara ayrılmış pastırma ve baharatlarla harmanlayın. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Hamur bezelerini yemek tabağı büyüklüğünde açıp pastırmalı harçtan paylaştırın ve kenarlarını kapatın. Sacta veya yapışmaz yüzeyli tavada pişirin. Üzerine tereyağı sürüp servis yapın.

Dilerseniz, ana yemek olarak sunabileceğiniz pastırmalı ekmek köftesi tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo