ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ PANCARLI EKMEK

Pancarlı Ekmek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pancarlı Ekmek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 pancar
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • Taze kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Hamur için

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı kepekli un
  • ¼ su bardağı su
  • 20 gr yaş maya
  • Taze kekik ve karabiber
  • Tuz

Pancarlı Ekmek Nasıl Yapılır?

Pancarların kabuklarını soyup iri doğrayın. Ayrı bir kapta zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik ve sarımsakları karıştırın. Pancarları bu karışıma bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra pürüzsüz bir püre olacak şekilde ezin. Ekmek için un ve kepekli unu derin bir kaba alın. Tuz ekleyip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp yaş mayayı ilave edin. Üzerine ¼ su bardağı ılık su ekleyin. Önce mayayı parmak uçlarınızla iyice ezin. Daha sonra kenarından un alarak yoğurmaya başlayın. Yoğurma işlemi tamamlanmadan pancar püresini ekleyip yoğurun. Son olarak taze kekiği ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Oda ısısında üzerine nemli bir bez öterek yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Elinizi hafif yağlayarak hamura şekil verip tepsiye yerleştirin. 40 dakika mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!