ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ MAYDANOZ VE SARIMSAKLI DÜĞÜM EKMEK

Maydanoz Ve Sarımsaklı Düğüm Ekmek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Maydanoz Ve Sarımsaklı Düğüm Ekmek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 ml ılık su
  • 60 ml ılık süt
  • 2.5 su bardağı ekmek unu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Maydanoz ve sarımsaklı kaplama için

  • 2 diş sarımsak (küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Maydanoz Ve Sarımsaklı Düğüm Ekmek Nasıl Yapılır?

Kuru malzemeleri bir kapta harmanlayın. Zeytinyağı, süt ve suyu ekleyin. Hamuru 5-6 dakika yoğurun. Üzerini örterek 1 saat mayalandırın. Hamuru 15 parçaya bölüp şeritler halinde yuvarlayın. Her bir şeridi düğümleyip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerini örterek 30 dakika dinlendirin. 200 derece fırında pişirin. Kıyılmış maydanoz, sarımsak, tuz, tereyağı ve zeytinyağını bir kapta iyice karıştırın. Fırından çıkardığınız ekmekleri hazırladığınız karışıma bulayın. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!