ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ MANTARLI EKMEK DİLİMLERİ

Mantarlı ekmek dilimleri

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı ekmek dilimleri tarifi için malzemeler

  • 500 gr mantar 6 dilim tost ekmeği 2 su bardağı tavuk suyu Yarım limonun suyu 2 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı kırmızı tozbiber Tuz Sos için: 1 çorba kaşığı margarin 1 kahve fincanı un 2 yumurta sarısı 2.5 kahve fincanı tavuk suyu Tuz
  • karabiber

Mantarlı ekmek dilimleri Nasıl Yapılır

Tost ekmeklerinin kabuklarını keserek çıkarın. 1 kaşık margarini tavada eritip ekmek dilimlerini ilave edin ve iki taraflı kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp yağını çektirin.

Mantarları temizleyip küçük küçük doğrayın. Tencerede 1 kaşık margarini eritip tavuk suyu, tuz ve limon suyunu ekleyin. Mantarları ilave edip 5-6 dakika haşlayın ve ateşten alın. Mantarları, haşlama suyunun içinden kevgirle alıp ayrı bir kapta bekletin.

Sosu hazırlamak için; yumurta sarılarını büyük bir kasede çırpın. Tavuk suyu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Tencerede margarini eritin. Unu ekleyip 3-4 dakika kavurun. Mantarları haşladığınız suyun 2 bardak kadarını ilave edip karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca, sürekli çırparak yumurtalı karışımı ekleyin. Boza kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.

Hazırladığınız sosa mantarları ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Ateşten alıp kızarmış ekmeklerin üzerine paylaştırın. Kırmızı tozbiber serpip sıcak veya ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:57:29

denemek lazim pratik...

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.