ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ KİMYONLU EKMEK

Kimyonlu ekmek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kimyonlu ekmek tarifi için malzemeler

  • 120 ml ılık su
  • 120 ml ılık süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kavrulmuş kimyon tohumu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 2.5~3 su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket instant kuru maya

Kimyonlu ekmek Nasıl Yapılır

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su, süt, tereyağı, toz şeker, tuz ve mayayı ekleyip 10 dakika yoğurun. Kavrulmuş kimyon tanelerini ekleyip 5 dakika daha yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle kapatıp oda ısısında 2 saat bekletin. Hamura yuvarlak şekil verip fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine bıçakla kesikler yapın. Oda ısısında yarım saat daha bekletip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.