ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ KİMYONLU EKMEK

Kimyonlu Ekmek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kimyonlu Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 120 ml ılık su
  • 120 ml ılık süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kavrulmuş kimyon tohumu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 2.5~3 su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket instant kuru maya

Kimyonlu Ekmek Nasıl Yapılır?

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su, süt, tereyağı, toz şeker, tuz ve mayayı ekleyip 10 dakika yoğurun. Kavrulmuş kimyon tanelerini ekleyip 5 dakika daha yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle kapatıp oda ısısında 2 saat bekletin. Hamura yuvarlak şekil verip fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine bıçakla kesikler yapın. Oda ısısında yarım saat daha bekletip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!