ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ KEFİRLİ KÜME EKMEK

Kefirli Küme Ekmek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kefirli Küme Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • ¼ su bardağı ılık su
  • 1+ ¾ su bardağı kefir
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 20 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 2 yemek kaşığı susam

Kefirli Küme Ekmek Nasıl Yapılır?

Geniş bir kapta ılık su, maya, şekeri karıştırın ve 10 dakika bekletin. Kefir, tereyağı, un ve tuzu ekleyip 5 dakika yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örtüp 2 saat mayalanmaya bırakın. Kelepçeli kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın ve kalıba dizin. Üzerini streç film ile kapatarak 1 saat dinlendirin. Yumurtayı 1 tatlı kaşığı su ile çırparak hamurun üzerine fırçayla sürün. Susam serpiştirip 190 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. 15 dakika dinlendirip servis yapın.

Ev yapımı kefir tarifine göz atmayı unutmayın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!