Kefirli Küme Ekmek

Kefirli Küme Ekmek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kefirli Küme Ekmek için

Malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • ¼ su bardağı ılık su
  • 1+ ¾ su bardağı kefir
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 20 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 2 yemek kaşığı susam
Kefirli Küme Ekmek

Nasıl Yapılır

Geniş bir kapta ılık su, maya, şekeri karıştırın ve 10 dakika bekletin. Kefir, tereyağı, un ve tuzu ekleyip 5 dakika yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örtüp 2 saat mayalanmaya bırakın. Kelepçeli kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın ve kalıba dizin. Üzerini streç film ile kapatarak 1 saat dinlendirin. Yumurtayı 1 tatlı kaşığı su ile çırparak hamurun üzerine fırçayla sürün. Susam serpiştirip 190 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. 15 dakika dinlendirip servis yapın.

Ev yapımı kefir tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo