ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ KAHVALTILIK BAZLAMA

Kahvaltılık Bazlama

Kahvaltılık bazlama

Kahvaltı sofrasını bu tereyağlı bazlama tarifi ile şenlendirin. Dilerseniz sade ve kolay bazlama tarifine göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kahvaltılık Bazlama Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı doğal maden suyu 
  • 1 su bardağı su 
  • 1 yemek kaşığı pekmez 
  • 1.5 tatlı kaşığı instant maya 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 5 su bardağı un 

Üzeri için

  • Tereyağı

Kahvaltılık Bazlama Nasıl Yapılır?

  • Maden suyu, su ve pekmezi geniş bir karıştırma kabında çırpın. Maya, tuz ve unu ilave edip ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için bir saat dinlendirin. 
  • Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopartın. Hafif unlanmış tezgah üzerinde bir merdane yardımıyla ince yuvarlaklar elde edecek şekilde açın. Tüm hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. 
  • Hamurların her iki yüzünü de hafif yağladığınız tavada kızartın. Üzerlerine tereyağı sürüp servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!