ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ HİNDİSTAN CEVİZLİ EKMEK

Hindistan Cevizli Ekmek

Hindistan cevizli ekmek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hindistan Cevizli Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 300 g haşlanmış tatlı patates
  • Yarım su bardağı
  • Hindistan cevizi unu
  • 3 yumurta
  • 3 yemek kaşığı
  • Hindistan cevizi sütü
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım limonun suyu
  • Bir tutam tuz

Hindistan Cevizli Ekmek Nasıl Yapılır?

Tüm malzemeleri mutfak robotuna alarak pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın. Karışımı yağladığınız fırın kabına alıp bir kaşık yardımıyla üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Püf noktası: Hindistan cevizi unu için tek yapmanız gereken ince çekilmiş Hindistan cevizini tekrar robottan geçirerek toz haline getirmek.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!