ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ HAVUÇLU EKMEK

Havuçlu Ekmek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Havuçlu Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 20 gr tereyağı
  • 300 ml süt
  • 200 gr rendelenmiş havuç
  • 450 gr tam buğday unu
  • 3 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Havuçlu Ekmek Nasıl Yapılır?

Sütü ısıtıp tereyağını içine ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Ilınmaya bırakın. Rendelenmiş havuç, haşhaş tohumu, şeker, tuz, un ve mayayı ekleyip 5 dakika yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur için gerekirse un veya süt ilavesi yapın. Üzerini örterek 50 dakika mayalanmaya bırakın. Baton kalıbı yağlayın ya da yağlı kağıt serin. Hamuru kalıba yerleştirip 30 dakika daha mayalandırın. Bıçakla üzerine çizikler oluşturup 190 derece fırında kızarıncaya kadar 40-45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!