Havuçlu Ekmek

Havuçlu Ekmek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Havuçlu Ekmek için

Malzemeler

  • 20 gr tereyağı
  • 300 ml süt
  • 200 gr rendelenmiş havuç
  • 450 gr tam buğday unu
  • 3 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Havuçlu Ekmek

Nasıl Yapılır

Sütü ısıtıp tereyağını içine ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Ilınmaya bırakın. Rendelenmiş havuç, haşhaş tohumu, şeker, tuz, un ve mayayı ekleyip 5 dakika yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur için gerekirse un veya süt ilavesi yapın. Üzerini örterek 50 dakika mayalanmaya bırakın. Baton kalıbı yağlayın ya da yağlı kağıt serin. Hamuru kalıba yerleştirip 30 dakika daha mayalandırın. Bıçakla üzerine çizikler oluşturup 190 derece fırında kızarıncaya kadar 40-45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo