Halka ekmek

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
2 saat
Pişirme
Süresi
40 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Halka ekmek tarifi için malzemeler
- 1 yumurta
- 1.5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım tatlı kaşığı
- domates salçası
- 1 tatlı kaşığı cevizli ezme
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 3 su bardağı beyaz un
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 1 yemek kaşığı yulaf unu
- 1 yemek kaşığı buğday rüşeymi
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Kimyon
- Yenibahar
- 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
Üzeri için
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- Çörek otu
- Susam
Halka ekmek Nasıl Yapılır
- Yumurta, su, zeytinyağı, salçalar, cevizli ezme ve ezdiğiniz sarımsağı geniş bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar çırpın.
- Ayrı bir karıştırma kabında unlar, buğday rüşeymi, maya, toz şeker, tuz ve baharatları (her baharat çeşidinden birer çay kaşığı) harmanlayın. Unlu karışımı salçalı karışıma ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 2 saat dinlendirin. Mayalanan hamura iri kırılmış cevizleri ilave edip tekrar yoğurun ve hamuru hafif yağladığınız bir kek kalıbına alın. Ilık fırında 30 dakika daha mayalandırın.
- Yumurta sarısı ve yoğurdu bir kasede çırpın. Kabaran ekmeğinizin üzerine bıçakla kesikler atıp yumurtalı karışımından sürün. Çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirip fırının derecesini 170 dereceye düşürün ve üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Yarım saat dinlendirip servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!