ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ GRAVYER PEYNİRLİ VE DEREOTLU EKMEK

Gravyer Peynirli Ve Dereotlu Ekmek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Gravyer Peynirli Ve Dereotlu Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 çay kaşığı instant maya
  • 180 ml ılık su
  • 300 g buğday unu
  • 300 g çavdar unu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 60 g ince rendelenmiş gravyer peyniri
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu

Gravyer Peynirli Ve Dereotlu Ekmek Nasıl Yapılır?

Maya ve suyu bir kasede karıştırıp 15 dakika bekletin. Ayrı bir yoğurma kabında unlar, tuz, şeker, rendelenmiş gravyer peyniri ve ince kıyılmış dereotunu karıştırın. Mayalı suyu ilave edip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin. Mayalanan hamuru unlanmış tezgah üzerine alın. Elinizle hafif yoğurarak rulo şekli verin ve ruloyu içe doğru tekrar kıvırarak gül şekli verin. Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın ve üzerini nemli bir bezle örterek 40 dakika daha dinlendirin. Ekmeğinizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!