ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ İTALYAN CİABATTA EKMEĞİ

İtalyan Ciabatta Ekmeği

İtalyan ciabatta ekmeği

İtalyan ekmekleri deyince tüm dünya ülkelerinde ilk akla gelen ciabatta ekmeğidir. Sevgili Bergüzar Erden’den İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden ciabatta ekmeği tarifi;

Danimarka çavdar ekmeği ve çavdarlı Rus ekmeği tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

2 saat 20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İtalyan Ciabatta Ekmeği Tarifi İçin malzemeler

  • 400 g ekmeklik organik beyaz un
  • 250 g ılık su
  • 8 g deniz tuzu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Ön maya için

  • 4 g instant maya
  • 20 g bal
  • 160 g su
  • 160 g un (Ekmeklik beyaz un)

İtalyan Ciabatta Ekmeği Nasıl Yapılır?

  • Ön maya için gerekli tüm malzemeyi bir kaba alarak iyice karıştırın ve oda sıcaklığında 8 saat süreyle mayalanmaya bırakın.
  • Geniş bir kabın içine un ile mayayı aldıktan sonra su ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  • Daha sonra tuz ile zeytinyağını ekleyerek yumuşak ve esnek bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru yağladığınız bir kaba alın ve kapağını kapatarak oda sıcaklığında 3-4 saat süreyle mayalanmaya bırakın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve her tarafına un veya ince irmik serpiştirin.
  • Hamur 2 katı kadar kabarınca üzerine un eleyin ve unladığınız tahtaya ters çevirdikten sonra bıçakla ikiye bölün.
  • Hamurun havasını söndürmeden hafif katlayın ve hazırladığınız tepsiye alarak üzerine hafif un eleyin. Daha sonra nemli bir bezle kapatın ve 2 saat kadar oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
  • Fırını 240 derecede 30 dakika ısıtın. Fırın ısınırken alt rafına, ısıya dayanıklı boş ve küçük bir tepsi yerleştirin.
  • Mayalanan ekmekleri fırına alın ve boş tepsiye 4 küp buz koyduktan sonra 30-40 dakika süreyle pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!